Oto Ekspertiz Hizmetleri 14.11.2023 03:33

umran-oto-ekspertiz.jpg

Araç alım satım işlemleri yapılırken en dikkat edilmesi gereken konuların başında oto ekspertiz işlemleri geliyor. Oto ekspertiz araçlar için röntgen görevi görerek herhangi bir hasarının olup olmadığı konusunda detaylı bilgiler veriyor. Araç satın alırken araçların dıştan görünümleri aldatıcı olmamalıdır. Bu nedenle araçların iç aksanları için oto ekspertiz hizmetleri almak araçların son durumları hakkında detaylı bilgiler vermesi açısından önemlidir.

 

 Ekspertiz ve Önemi Nedir?

 Birçok kişinin sıklıkla duyduğu ekspertiz kelimesinin kelime anlamı bakımdır. Araç ekspertizleri için ekspertiz nedir sorusunu sorarak cevap arayan birçok kişi mevcut. Araç ekspertizi araç satın almak isteyen kişilerin talip oldukları araçların tüm yönleri ile ne derece bakımlı, herhangi bir arızası var mı yok mu gibi sorulara cevap almak için uygulanan bir yöntemdir.

 Araçlar için ekspertiz nedir sorusuna verilecek cevap tek yönlü genel bir cevaptan ziyade farklı tanımlar ile verilecek cevaplar mevcuttur. Bunun nedeni ekspertizlerin de kendi arasında bir takım çeşitlere ayrılmasıdır.

 

 Ekspertiz Çeşitleri Nelerdir?

 Araç satın almak isteyen kişileri araç ekspertiz hizmetlerinden yararlanmak için birçok ekspertiz türünden yararlanabiliyor. Araç satın almak isteyenlerin en çok başvurduğu araç ekspertiz türü kaporta boya ekspertizidir. Bu ekspertizde araçların şasi kontrolleri, arka ve ön panellerin kontrolleri, kapı, çamurluk, tavan, arka bagaj, kaput kontrolleri gibi kontroller yerine getiriliyor.

 Bir diğer expertiz hizmeti de alt ön mekanik ekspertizidir. Bu ekspertiz hizmeti ile motor kayışlarının kontrolü, el freni halatları, direksiyon kutusu kontrolleri, yakıt deposunda herhangi bir kaçak olup olmadığının kontrolü, şanzıman kontrolü, motorda yağ kaçağı olup olmadığının tespit edilmesi gibi işlemler bu expertiz hizmeti ile yerine getiriliyor.

 

 Ekspertiz Fiyatları

 Ekspertiz ücretleri hangi ekspertizlerin yapılmasına karar verilmesi ile belirleniyor. Ancak ekspertiz hizmetlerinde birçok firma hizmet verdiği için en ekonomik oto ekspertiz hizmetlerine olan ilgi bir hayli yüksek. Ekspertiz hizmetlerinin ekonomik olmasının yanı sıra kaliteli olmasına da dikkat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle ekonomik oto ekspertiz hizmetleri verilen yerlerin ne derece kaliteli olduğunun araştırılması önemli bir durum olarak dikkat çekiyor.

 

 Computest Nedir?

 İkinci el araçların tüm aksanlarının detaylı bir şekilde incelenerek sağlamlık ve dayanıklılık durumları computest hizmetleri ile yerine getiriliyor. Ekspertiz hizmetlerinden ayrılan computest hizmetlerinin farkı sadece ikinci el araçlar için uygulanıyor olmasıdır.

 

 Ekspertiz Hizmetlerinin Önemli Özellikleri

 Ekspertiz hizmetlerinin en önemli özelliği tarafsız ekspertiz hizmetlerinin veriliyor olmasıdır. Alıcı ve satıcı arasında tamamı ile tarafsız olması anlamına gelen tarafsız ekspertiz kavramı objektif olarak araçlar ile ilgili son durumları ortaya çıkarması açısından oldukça önemlidir.

 Araç alımı yapmak isteyen kişilerin özellikle ekspertiz hizmetleri alacakları yerlerin tarafsız hizmet sunuyor olmasına dikkat etmeliler. Birçok kişi özellikle araç alım işleminden önce tarafsız ekspertiz hizmetleri veren firmaları tespit ederek bu konuda kaliteli hizmet almayı amaçlıyorlar.