Oto Ekspertiz Hizmetiyle Araç Tanıma İşlemi 14.11.2023 03:33

umran-oto-ekspertiz.jpg

Oto Ekspertiz Hizmetiyle Araç Tanıma İşlemi

Araç alım ve satım işlemlerinde, motor, kaporta, fren, iç dizayn, elektronik düzen ve benzeri aksamlar tek tek incelenmelidir. ekspertiz nedir? Motor, kaporta ve ön düzen gibi otomobil bölümlerinin güvenilir cihazlarla incelenmesi işlemidir. ekspertiz nedir? Gerçek rakamlarla araç tanıma işlemidir.

 Aracın bütün aksamları, araç alımlarında dikkatli bir şekilde analiz edilmelidir. oto ekspertiz hizmeti, bu konuda gerçekçi ve güvenilir bilgiler vermektedir.

 

Profesyonel Çözüm Ekspertiz

Araç muayene işlemlerinde ve alım-satım işlemlerinde, aracınızı ‘gerçek rakamlarla’ hangi seviyede olduğunu anlamanın pratik yolu oto ekspertiz hizmetidir. Bu kategoride çözüm odaklı hareket eden şirketler, motordan, kaportaya, elektrik aksamından kaportadaki çürüklere tarafsız ekspertiz inceleme hizmeti sunmaktadır.

 

Motor İnceleme İşlemi

Otomobil dünyasında aracın gerçek değerini belirleyen en önemli konulardan biri kuşkusuz motordur. Sanayide ustalar motorun yüzdesini yaklaşık belirlerler ve bu gerçeği yansıtmamaktadır. Araç ekspertiz hizmetinde motorun yüzdesi belirlenemez. Motoru genel anlamıyla kontrol eden ustalar, durumu hakkında bilgiler verir ve sorunlarını bildirir. Motor yüzdesi gerçek bir bilgi değildir.

 

Kaporta İnceleme İşlemi

Aracın kaportasındaki boya, çürük ve kazalı noktalar, özel cihazlarla incelenmektedir. Kaporta ustaları araç expertiz hizmeti esnasında kaportada hasarlı noktalar tespit edilmektedir. Bütün bu işlemler özel cihazlarla yapılmaktadır. Yanılma payı çok az olan tarafsız ekspertiz cihazlar, kaportanın durumunu yüzde yüz ortaya çıkarmaktadır.

 

Diğer Aksamların İncelenmesi

Aracın ön düzeni, elektrik aksamı, fren aksamı, aydınlatma sistemi, soğutma sistemi ve ateşleme sistemi, expertiz hizmeti kategorisinde elemanları tarafından incelenmektedir. Ekspertiz İnceleme işlemlerinde, aracın genel durum net bir şekilde ortaya çıkarılmaktadır. Aracın hareket halindeki durumu da profesyonel ustalar tarafından yapılan test sürüşü ile incelenmektir.

 

Neden Ekspertiz Hizmeti Tercih Edilmektedir?

Gerçeklik payı yüzde yüze yakın olan ekspertiz işlemleriyle araç almak daha güvenlidir. Her sektörde olduğu gibi ekonomik oto ekspertiz sektöründe de profesyonel ekiplerin tercih edilmesi önemli bir konudur.

 Amatör olan ve ekspertiz hizmeti konusunda yeterli deneyime sahip olmayan firmalar, ekonomik oto ekspertiz işlemlerinde alıcıyı ve satıcıyı yanıltabilir. Bu nedenle profesyonel ekspertiz hizmetine her zaman için ihtiyaç duyulmaktadır.

Motorun çalışma ritmini dinleyerek ve egzoza bakarak motorun yüzdesini belirlemek yüzde yüz etkili bir sonuç vermemektedir. Bu şekilde yapılan incelemeler tahminidir. Yani yanılma payı vardır. computest işlemleri, net rakamlarla motorun, kaportanın, ön düzenin ve diğer aksamların yüzdesini belirlemektedir.

 

Araç Muayenesi İşlemleri

Ekspertiz hizmetinin diğer bir avantajı, muayeneye hazırlık işlemleridir. Ağır ve hafif kusur konusunda deneyimli olan computest ekipleri, aracınızı eksikliklerini belirleyerek muayeneye hazırlamaktadır. Fren, silecek, direksiyon arızaları, ön cam çatlağı, aydınlatma sistemindeki arızalar ve araç altındaki çürükler ağır kusurdur. Ağır kusuru olan araçlar muayene işleminden geçemez ve bir ay süre içerisinde ağır kusurları tamir etmesi gerekir. araç ekspertiz hizmetlerinde etkili ve pratik çözüm yöntemler, zaman kazandıran ve kesin çözüm sunan yöntemlerdir.